Compania de Apă „Someș” SA, a semnat recent contractul de execuție a lucrărilor în cadrul proiectului „Alimentare cu apă inel Răscruci-Bonțida” ce privește modernizarea și extinderea rețelei de apă potabilă pe teritoriul localității clujene Bonțida. Lucrările sunt prevăzute să înceapă în cursul lunii august a acestui an.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Am răspuns afirmativ la solicitarea autorității locale de a susține și finanța investiția de optimizare a rețelei de apă în Bonțida astfel încât bonțidenii să nu aibă de suferit din cauza presiunii scăzute a apei sau chiar a întreruperilor neprogramate”. În prezent, Bonțida dispune de un sistem centralizat de apă potabilă aflat în administrarea Companiei de Apă „Someș” SA, însă rețeaua de distribuție care deservește localitatea devine subdimensionată în anumite perioade ale anului. În acest context apar deficiențe legate de continuitatea furnizării serviciului de apă, respectiv imposibilitatea asigurării debitului și a presiunii către toți consumatorii.

În acest context, s-a luat decizia optimizării sistemului de apă potabilă din Bonțida, prin extinderea și modernizarea a cca. 3,6 km de conducte apă. De asemenea, rețeaua va fi extinsă până în proximitatea castelului, unde va fi realizat un branșament adecvat. Lucrările, în valoare de peste 890.000 de lei, sunt finanțate de Consiliul Județean Cluj din fondul special constituit din redevența și impozitul pe profit cuvenite forului administrativ județean și pe care acesta le returnează pentru investiții Companiei de Apă „Someș”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.