Poliţiştii clujeni au descoperit, cu ocazia a două percheziţii, 202 articole pirotehnice în locuinţa unui bărbat de 49 de ani din Turda.

„La data de 17 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Cluj au desfăşurat două percheziţii în municipiul Turda, la locuinţa unui bărbat de 49 de ani, bănuit de săvârşirea unei infracţiuni la regimul materiilor explozive. În cadrul percheziţiilor desfăşurate au fost identificate şi ridicate pentru continuarea cercetărilor un număr de 202 bucăţi de articole pirotehnice, deţinute fără drept”, se arată într-un comunicat transmis duminică de IPJ Cluj.

Potrivit sursei citate, documentarea activităţii infracţionale a fost demarată la data de 14 decembrie, cu ocazia unor acţiuni de verificare desfăşurate de poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Cluj pe linia desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice, conform prevederilor legale.

„Astfel, la acea dată, în baza activităţilor informativ-operative, aceştia au depistat în parcarea unei societăţi comerciale din municipiul Turda un bărbat, de 33 de ani, din comuna Mihai Viteazu, care oferea spre vânzare articole pirotehnice din categoriile P1 şi F2. Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării greutatea de aproximativ 26 kg materiale pirotehnice, în valoare de aproximativ 2.750 de lei. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni de articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive, republicată”, se mai arată în comunicat, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.