Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat că în anul 2024 municipalitatea va demara proiectul de construire a unui cimitir destinat animalelor de companie, subliniind că nivelul de civilizație al unui oraș poate fi măsurat și prin respectul acordat acestor ființe. Boc a prezentat, de asemenea, imagini cu astfel de cimitire din alte țări în cadrul postării sale pe Facebook, conform informațiilor transmise de News.ro.

„Începând cu anul 2024, vom iniția construcția unui Cimitir pentru animale de companie într-o zonă de pădure – parc. Avem la dispoziție cel puțin 2 hectare de teren în zona Valea Gârbăului – Sfântul Ioan. După adoptarea bugetului pentru anul 2024, ne vom apuca de treabă. Nivelul de civilizație al unui oraș poate fi apreciat și în funcție de respectul acordat animalelor de companie, care fac parte integrantă din viața noastră. Este important să le apreciem”, a anunțat primarul pe rețeaua de socializare.

În cadrul postării, primarul a prezentat și imagini cu „modele de cimitire – parc – pădure destinate animalelor de companie din alte țări”.

Reacțiile la postarea edilului au variat, cuprinzând atât felicitări pentru această inițiativă, cât și critici din partea celor care consideră că prioritare ar trebui să fie proiectele destinate oamenilor, alături de ironii legate de această decizie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.