Clujenii continuă să arunce pe unde apucă molozul rezultat în urma construcțiilor și renovărilor apartamentelor sau caselor. Municipalitatea a contabilizat peste 650 de rampe ilegale de gunoi, pe raza municipiului Cluj-Napoca, în 2020, potrivit viceprimarului Dan Tarcea.

Amenzile pentru aruncarea ilegala a deșeurile sunt cuprinse între 6.000 si 10.000 lei.

Primăria municipiului Cluj-Napoca oferă posibilitatea clujenilor de a duce deșeurile în două puncte de colectare, pe strada Bucium fn din cartierul Mănăștur (în vecinătatea autobazei CTP) și pe strada Fabricii fn din cartierul Mărăști (sub pod Fabricii, cu intrare din strada Septimius Severus).

Orarul de funcționare a punctelor de colectare separată a deșeurilor este de luni până vineri între orele 09.00-17.00 și sâmbăta între orele 08.00-14.00. În perioada de vară programul va suferi modificări, care vor fi comunicate ulterior.

Deșeurile care sunt aduse de către cetățeni, personal, în aceste centre de colectare se preiau cu titlu gratuit. Totodată, operatorii de salubrizare pot prelua, deșeurile de la domiciliu, la solicitarea deținătorilor, persoane fizice, gratuit sau contra cost, conform tarifelor în vigoare la nivelul municipiului Cluj Napoca.

Ghidul care cuprinde informații pentru cetățeni, privind predarea deșeurilor la punctele de colectare separată a deșeurilor de la populație din municipiul Cluj Napoca și colectarea deșeurilor de la domiciliu este afișat și pe site-ul Primăriei municipiului Cluj Napoca, la secțiunea Mediu/Salubritate/Colectarea selectivă a deșeurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.