Prefectul județului Cluj, Tasnadi Szilard, i-a desființat ideea primarului Emil Boc cu privire la concertul-experiment de la Cluj, pe modelul celui din Barcelona.

Prefectul susține că organizarea unui astfel de concert este foarte riscant. „Eu cred că acest test ar fi foarte riscant. (…) Dacă o să avem un număr foarte mare de oameni, disponibilitatea de a încălca aceste măsuri este cu atât mai mare. Persoanele care tratează tot contextul pandemic cu responsabilitate, eu zic că preferă, în acest an, să sară peste un experiment sau chiar peste un festival”, a spus prefectul la Via Cluj tv.

Reamintim că, Emil Boc a propus Guvernului organizarea unui concert experiment la Cluj-Napoca, care să analizeze riscurile transmiterii virusului SARS-CoV-2 la evenimentele cu public numeros.

Bazat pe modelul celui susținut de curând în Barcelona, experimentul ar ajuta autoritățile române să stabilească în ce condiții s-ar putea organiza festivalurile și marile concerte programate pentru vara și toamna lui 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.