Numărul noilor cazuri de COVID-19 în Polonia aproape s-a dublat în ultimele 24 de ore, cu 15.698 de noi cazuri raportate şi 309 decese, în timp ce responsabilii sanitari avertizează că al treilea val al pandemiei se intensifică, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres.

„Rezultatele de astăzi arată că al treilea val nu este doar un fapt; mai mult decât atât, el se intensifică”, a declarat viceministrul sănătăţii, Waldemar Kraska.

„Este un semnal foarte îngrijorător” şi un aspect preocupant este creşterea numărului spitalizărilor – 15.591 de persoane erau internate miercuri – şi a presiunii pe secţiile de ATI, ocupate în prezent în proporţie de 58,9%, a mai semnalat oficialul polonez.

Guvernul de la Varşovia a atenţionat că varianta britanică a coronavirisului se extinde în Polonia şi a impus săptămâna trecută purtarea obligatorie a măştii în toate spaţiile publice, inclusiv în cele deschise, şi a instituit restricţii regionale.

Până miercuri în Polonia au fost administrate aproximativ 2,2 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, circa 1,2 milioane de persoane primind şi rapelul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.