Pandemia a continuat în această săptămâna decelerarea netă în lume, noile cazuri de contaminare fiind de două ori mai puțin numeroase decât la începutul lui ianuarie. Cele mai importante evoluții din această săptămână, într-un grupaj realizat de AFP.

De notat că numărul de cazuri diagnosticate nu reflectă în mod necesar și numărul real de contaminări iar comparațiile dintre țări trebuie privite cu precauție, în condițiile în care politicile de testare diferă de la o țară la alta.

Cu 362.000 contaminări înregistrate zilnic în această săptămână, indicatorul continuă căderea începută cu o lună, potrivit bilanțului de joi al AFP. Noile contaminări nu încetează să scadă (-12% în această săptămână) de la recordul de 743.000 noi cazuri zilnice din săptămâna 5 – 11 ianuarie. În prezent, se situează la minimul ultimelor patru luni (săptămâna 12 – 18 octombrie).

De la vârful de la începutul lui ianuarie, noile contaminări la nivel mondial s-au redus la jumătate (-51%). Niciodată, de la începutul pandemiei, acest indicator nu a cunoscut o scădere atât de puternică și de prelungită.

În această săptămână, doar Orientul Mijlociu a cunoscut o creștere a contaminărilor (+11%). Toate celelalte regiuni au cunoscut cifre în scădere: -28% în Statele Unite /Canada, -9% în Africa, în Asia și în Europa și -7% în America Latină/Caraibe.

Virusul practic nu mai circulă în țările din Oceania (13 cazuri pe zi).

Technorati Tags: coronavirus pandemie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.