O razie de mare amploare a început marți seară, în Cluj-Napoca, după ce un infractor venit din Londra a reușit să scape de Poliția de Frontieră pe aeroport și a fugit cu un taxi, conform Cluj24.

Poliția de Frontieră a confirmat, într-un comunicat de presă, că „pe timpul verificărilor suplimentare în linia a doua de control, derulate în astfel de situații, bărbatul a profitat de un moment de neatenție al polițistului, s-a amestecat in mulțime și a ieșit din incinta aeroportului”.

”În data de 21.12.2021, la ora 19:45, pe Aeroportul International din Cluj Napoca, din direcția Luton, un cetățean român a fost înapoiat de autoritățile din Marea Britanie. Acesta a fost preluat de la aeronava de către un polițist de frontieră în vederea efectuării formalităților de intrare în țară.

Pe timpul verificărilor suplimentare în linia a doua de control, derulate în astfel de situații, bărbatul a profitat de un moment de neatenție al polițistului, s-a amestecat in mulțime și a ieșit din incinta aeroportului.

În urma verificărilor s-a stabilit ca bărbatul, domiciliat pe raza județului Cluj, figurează în atenția autorităților române, pentru infracțiuni la regimul circulației.

Imediat au fost formate echipe operative, fiind alertate structurile locale ale poliției și jandarmeriei, in vederea depistării persoanei in cauza. Cercetările continuă, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale.

Totodată, la nivelul instituţiei au fost demarate verificări interne în vederea stabilirii împrejurării în care s-a produs evenimentul şi au fost dispuse măsuri pentru a preîntâmpina astfel de situaţii”, arată Poliția de Frontieră într-un comunicat.

Conform Cluj24, bărbatul are mai multe condamnări la activ.

Astfel, în 2018, acesta a fost condamnat de Judecătoria Huedin la 9 luni de închisoare cu amânare sub supreveghere doi ani pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, iar în 2019 decizia a rămas definitivă în urma sentinței Curții de Apel Cluj.

Acesta a venit marți seara cu cursa Wizz Air de la Londra – Lutton, a fost escortat de polițiștii de frontieră dar, profitând de neatenția lor, a reușit să iasă din aeroport cu mâinile în buzunare, s-a urcat într-un taxi și a fugit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.