UDMR este dispusă să cedeze PNL postul de prefect de Cluj, dar vrea la schimb un post similar, nu alte funcții în administrația locală sau centrală, transmite Cluj24.ro

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni pentru Cluj24.ro că Uniunea vrea postul de prefect de Bihor în locul Clujului. Reacția vine după ce liderul PNL Cluj, eurodeputatul Damiel Buda, ceruse în ședința conducerii PNL, în BPN, inițierea de discuții cu UDMR pentru ca postul de prefect de Cluj să revină liberalilor.

”Se poate schimba prefectul de Cluj cu cel de Bihor. Pentru noi nu era Clujul prima opțiune dar asta a ieșit în urma negocierilor. Se poate schimba prefectură cu prefectură, Bihorul cu Clujul, asta este singura posibilitate”, a spus Kelemen.

Acesta a precizat că UDMR nu are nicio dispută cu PNL, discuțiile pe marginea postului de prefect de Cluj fiind o problemă internă a liberalilor.

Liderii PNL de la Cluj, Emil Boc și Daniel Buda, i-au cerut din nou sâmbătă, în cadrul ședinței Biroului Politic Național (BPN), lui Ludovic Orban funcția de prefect a județului, cedată la negocieri celor de la UDMR, au declarat pentru G4Media.ro surse participante la discuții.

Potrivit acestora, liberalii clujeni au avertizat că, dacă prefectul rămâne la UDMR, există inclusiv pericolul reactivării curentului naționalist în Cluj.

”Emil Boc a reamintit în BPN eforturile pe care le-a făcut de când este primar pentru ameliorarea situației etnice și a subliniat că acum există potențialul să se revitalizeze sentimentele antimaghiare”, a declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.