Primarul Clujului, Emil Boc a anunțat ieri, 22 noiembrie a.c., printr-o postare pe pegina sa de socializare că familile cu venituri mici vor primi un ajutor financiar sub formă de tichete sociale în valoare 400 de lei.

Astfel, cererile pentru obținerea ajutorului social pot fi depuse până la sfârșitul lunii noiembrie. Edilul menționează și condițiile pe care trebuie să le îndeplinescă cetățenii pentru a primi aprobare.

„Cluj-Napoca: Nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat. Sprijin financiar de 400 lei/an pentru familiile și persoanele cu venituri mici în cadrul Programului „Alimente” 2022.

Primăria Municipiului Cluj-Napoca a dublat cuantumul tichetelor sociale pe suport electronic în cadrul Programului social „Alimente” de la 200 lei/an/beneficiar la 400 lei/an/beneficiar, după intrarea în vigoare a Hotărârii de Consiliu local a Municipiului Cluj-Napoca nr. 791/2022.

Astfel, pentru cele 7190 de cereri eligibile depuse din aprilie până în 11 octombrie se trimite diferența de 200 lei – pe aceleași carduri (tichete sociale pe suport electronic) eliberate de Primărie și utilizate și în restul anului, iar pentru cele 507 de cereri eligibile depuse din 12 octombrie până în 31 octombrie cardurile vor fi alimentate direct cu suma de 400 lei.

Cererile în vederea eliberării de carduri tip tichete sociale pentru 2022 mai pot fi depuse până în ultima zi lucrătoare a lunii, 29 noiembrie.

Se încadrează ca beneficiari ai Programului social „Alimente” următoarele categorii de persoane:

a) persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate;

b) pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie;

c) șomeri înregistrați (cu/fără indemnizație de șomaj) ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1.386 lei/membru de familie;

d) beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei;

e) victimele traficului de persoane;

f) victimele violenței domestice.

Locațiile de unde pot fi ridicate cardurile (tichetele sociale pe suport electronic) din Programul „Alimente” al Primăriei muncipiului Cluj-Napoca:

1. Clubul pensionarilor Mănăștur, str. Arinilor, nr. 11

2. Clubul pensionarilor Mărăști, str. Aurel Vlaicu, nr. 3A

3. Clubul pensionarilor Horea, str. Horea, nr. 108

4. Sediul Direcției de Asistență Socială și Medicală, str. Venus FN (intrarea dintre nr. 20-22 – ghișeul nr. 5)

Program ridicare carduri:

– Luni, marți, miercuri între orele 08:30-15:30

– Joi între orele 08:30-16:30

  • – Vineri între orele 08:30-14:00.”, a transmis primarul Clujului, Emil Boc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.