Dan Petrescu,​ noul antrenor al echipei CFR Cluj, a vorbit despre cum a fost convins să revină la campioana României și a declarat că viitorul preşedinte al clubului, pe care el l-a propus, va fi un nume mare din fotbalul românesc.

Campion în Liga 1 alături de CFR în 2018, 2019 și 2020, Dan Petrescu îi ia locul lui Marius Șumudică, după dublul eșec al clujenilor în Europa League și Champions League.

Cu toate că avea șase victorii din tot atâtea posibile în campionat, Maria Șumudică a fost îndepărtat din cauza parcursului european al campioanei României: CFR a căzut două „etaje”: din preliminariile Champions League până în grupele Conference League.

Ce a spus Dan Petrescu

  • „E un proiect mai lung, pentru că am semnat pe trei ani şi sper să avem rezultatele pe care le-am avut şi până acum. În Europa, vrem să ajungem cât mai departe, în grupele Champions League, dacă este posibil, sau în grupele Europa League. Dar înainte de acest lucru, trebuie să câştigăm campionatul şi suntem conştienţi că va fi foarte greu în acest an. În Conference League, vrem să ajungem cât mai departe şi să câştigăm cât mai multe meciuri, dar nu am nimic în contract pentru Conference League.
  • Nu au fost aşa multe probleme cum s-a spus în presă, eu cu patronul echipei mă înţeleg extraordinar. Au fost altele motivele pentru care am plecat, nu vreau să le spun acum. Chiar dacă am semnat azi, ne-am înţeles mai demult cu contractul. Nu au fost aşa multe probleme şi multe clauze, cum s-a spus în ziare.
  • M-am simţit ca acasă aici şi de aceea am semnat pe trei ani. Nu aş vrea să vorbesc despre ce s-a întâmplat în trecut şi nu e problema mea ce s-a întâmplat cu antrenorul care a fost şi nu ar fi corect să vorbesc de antrenorul care a fost înaintea mea. Nu e corect să spun la presă cine vreau să plece şi cine vreau să rămână. Colaborez la orice cu patronul şi alegem împreună si viitorul preşedinte, şi jucătorii care vor veni. Nu voi face nimic de capul meu şi nici patronul nu încearcă să facă singur, numai cu mine. Niciodată nu s-a trecut peste cuvântul meu.
  • Normal. Se negociează (n.r. – a fost întrebat dacă are vreo sugestie pentru postul de preşedinte). E un nume mare în fotbalul românesc, sperăm că va accepta, sper să putem să-l aducem, nu aş vrea să spun mai multe.
  • Culio va juca toate meciurile, dacă va fi sănătos. Culio a luat atâtea trofee, dar toată lumea m-a criticat foarte mult de ce l-am… ciorbă reîncălzită sau nu ştiu cum. El a fost mereu un jucător extraordinar şi cred că poate să joace până la 40 de ani fără probleme. El nu a plecat din România că nu mai putea să joace, el a plecat pentru că a avut o problemă de familie, a rezolvat această problemă şi s-a întors. El m-a sunat mereu şi a spus că vrea să se întoarcă acasă, a rezolvat problema cu soţia, se simte în stare şi vrea să vină să câştigăm împreună.
  • M-am întors din cauza patronului, simplu. El a fost tot timpul alături de mine, nu am avut niciun patron în cariera mea care să fie aşa, alături de mine în tot ce fac şi contează foarte mult.
  • Eu am fost surprins să aflu că Florin Ştefan e liber, eu nici nu ştiam. La Sepsi a jucat foarte bine, e un fundaş de perspectivă, iar Camora, care e căpitanul şi titularul echipei, nu poate să joace toate meciurile, mai ales că jucăm pe două fronturi şi noi vrem să avem un fundaş stânga de viitor, iar Florin Ştefan este important pentru viitorul echipei CFR Cluj.
  • Sunt convins că avem un lot extraordinar, au dovedit-o la ultimul meci cu FCSB. N-a jucat antrenorul, n-a jucat preşedintele, au jucat jucătorii şi au arătat o calitate extraordinară, că au nivel. Nu ştiu dacă e cel mai bun lot din România, dar e un lot extraordinar de bun, care se poate bate la campionat şi la cupele europene să ajungă cât mai sus posibil.
  • În momentul în care am plecat de la CFR Cluj şi l-au luat pe Iordănescu, am declarat că CFR a făcut cea mai bună alegere. Dovadă că Edi a câştigat campionatul, deci Edi Iordănescu a demonstrat că este un antrenor foarte bun şi că face treabă bun. Sper ca în aceste sezoane să nu reuşească ce şi-a propus, adică să nu câştige campionatul, pentru că acum sunt implicat direct. Dar este un antrenor foarte bun.
  • E meritul jucătorilor, restul nu contează (n.r. – a fost întrebat cât a pregătit din meciul cu FCSB). Au fost extraordinari şi cei de pe bancă, la fel”, a declarat Dan Petrescu, la DigiSport.

Gruparea CFR Cluj a anunţat oficial, marţi, revenirea lui Dan Petrescu pe banca tehnică a echipei campioane, în locul lui Marius Şumudică.

Odată cu demiterea lui Şumudică, patronul CFR Cluj, Nelu Varga, a renunţat şi la o parte din conducere, în frunte cu preşedintele Marian Copilu, informează News.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.