Primăria Turda a lansat în dezbatere publică un plan urbanistic zonal în valoare de 32 de milioane de euro, care prevede construcția în orașul clujean a unui aquapark mai mare decât Nymphaea din Oradea.

„Pentru aquapark va începe construcția în scurt timp. Îl facem în zona stadionului, acolo unde noi am început să creăm un pol sportiv și de agrement. Lângă aquapark va fi și un bazin de înot olimpic, acolo se construiește și Sala Polivalentă. Locația o avem depusă la Comunitatea europeană pentru a fi edificat acest aquapark. Investiția se ridică la aproximativ 32 de milioane de euro și se întinde pe 17 hectare, o suprafață dublă față de cea de la Nymphaea. Documentațiile preliminare necesare construcției acestui aquapark au fost finalizate și, după dezbaterea și votarea Planului Urbanistic Zonal, va fi lansată licitația de execuție”, a declarat primarul. 

Investiția va fi făcută din fonduri europene, aquaparkul din Turda urmând a fi amenajat pe malul râului Arieș, iar potrivit estimărilor făcute de primarul municipiului, parcul acvatic va fi finalizat până în toamna anului 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.