Un autobuz propulsat cu energie derivată din hidrogen a fost adus în Cluj-Napoca și va fi testat în transportul local de către Compania de Transport Public (CTP), după parcurgerea procedurilor de punere în circulație, scrie ziarulfaclia.ro. Directorul CTP, Liviu Neag susține că autobuzul cu hidrogen constituie o noutate pentru transportul public.

Autobuzul Urbino 12 propulsat cu energie derivată din hidrogen a fost prezentat oficial, vineri, la Cluj-Napoca, urmând ca, după parcurgerea procedurilor de punere în circulație, să fie testat de Compania de Transport Public(CTP).

Directorul CTP, Liviu Neag susține că autobuzul cu hidrogen constituie o noutate/premieră pentru transportul public, fiind un mijloc de transport nepoluant. „Cred că are un viitor foarte important și va avea succes pe piața transportului public. Pe lângă faptul că nu este poluant, acest mijloc de transport răspunde tuturor cerințelor atât din punct de vedere al siguranței circulației cât și al echipării. Are podea joasă, este dotat cu camere video în interior și exterior, are trapă pentru persoanele cu dizabilități, plasme interioare și sistem de numărare a călătorilor. Cu alte cuvinte, are o dotare full”, a precizat Liviu Neag.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.