Orașul Huedin și comuna Sâncraiu au fost legate între ele de o pistă de biciclete, destinată atât localnicilor, cât și turiștilor care practică cicloturismul, anunță Agenția de presă Rador.

Primarul Huedinului, Mircea Moroșan, arată că pista a fost amenajată pe traseul Mocăniței care circula pe vremuri până la Călățele.

„Este un proiect început în 2018. În 2019 am reușit să primim terenul pe care era o cale ferată veche pe care circula Mocănița, care mergea de la Huedin la Călățele, după care am început demersurile de construcție. Tronsonul finalizat are o lungime de peste 3 kilometri, pornește din orașul Huedin și se conectează cu pista care s-a terminat deja la Sâncraiu, urmând ca anul viitor, probabil, să fie inaugurat și ultimul tronson, de la Sâncraiu la Călățele”, spune primarul Mircea Moroșan.

Pista de biciclete dintre Huedin și Sâncraiu a fost realizată cu bani de la bugetul local și din fonduri europene.

„Întreaga pistă va avea aproape 14 kilometri. Este un lucru excelent pentru orașul nostru, care facilitează dezvoltarea unei zone de agrement. Pe tronsonul nostru investiția a fost de aproximativ 800.000 de lei, din care 30% au fost finanțați din fonduri europene, iar 70%din bugetul local”, spune Mircea Moroșan.

Noua pistă de biciclete are o lungime de 3 kilometri și se unește cu o alta de 4 kilometri, amenajată în Sâncraiu.

Primarul Huedinului îi așteaptă nu doar pe localnici să folosească noua pistă, ci și pe clujenii iubitori de plimbările pe bicicletă.

„Eu cred că va fi un punct de atracție, nu numai pentru zona Huedinului, ci și pentru clujenii care vor să se delecteze în weekend pe o pistă de biciclete, într-o zonă frumoasă. În momentul în care va fi realizat și ultimul tronson, de la Sâncraiu la Călățele, vom face demersurile ca să includem pista în rețeaua europeană a traseelor de cicloturism”, a mai transmis primarul comunei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.