Fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj Mircea Ion Rus a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, după ce ar fi făcut presiuni asupra a trei agenţi din subordine pentru a nu sancţiona contravenţional un şofer.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, joi, Agerpres, procurorii anticorupţie de la Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Mircea Ion Rus cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Procurorii susţin că, la data de 28 iulie 2018, Rus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi făcut presiuni asupra a trei agenţi de poliţie din subordine, pentru ca aceştia să nu sancţioneze contravenţional un conducător auto pentru depăşirea limitei legale de viteză şi efectuarea unei depăşiri pe linia continuă.

„Deoarece agenţii de poliţie nu au cedat la presiunile şefului lor şi au procedat la sancţionarea conducătorului auto, inculpatul Rus Mircea Ion ar fi dispus declanşarea unor verificări de către lucrătorii Biroului Control Intern asupra celor trei poliţişti”, menţionează anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.