Consiliul Județean Cluj a aprobat, în cadrul ședinței ordinare de luni, 31 iulie 2023, proiectul de hotărâre care vizează încheierea unui acord de cooperare între Județul Cluj și Regiunea Toscana din Republica Italiană.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: ,,Regiunea Toscana constituie un exemplu de reușită în domenii multiple de interes, astfel că am considerat oportună această colaborare. În acest fel vom putea beneficia de sfaturile și expertiza părții italiene și vom avea ocazia de a derula, în comun, proiecte cu avantaje bilaterale.”

Inițiativa are la bază existența relațiilor istorice și a legăturilor de prietenie care unesc cele două țări, părțile fiind angajate în mod proactiv în cadrul cooperării europene. De asemenea, prin această înfrățire se intenționează implementarea unor proiecte comune în cadrul cooperării transfrontaliere, europene și internaționale. Regiunea Toscana din Republica Italiană implementează o serie de politici și strategii publice care pot fi adoptate și la nivelul Județului Cluj, referitoare la punerea în valoare a mediului și a agriculturii sustenabile, dezvoltarea turismului sustenabil, dezvoltarea economică și a antreprenoriatului, colaborarea în plan academic, științific și cultural la nivelul tinerilor, dar și la patrimoniul natural și cultural.

Acordul de cooperare se încheire pe o durată nedeterminată și produce efecte de la data semnării de către părțile implicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.