Compania antreprenorială Graphein s-a extins la Cluj prin deschiderea unui birou în sistem de franciză alături de MoD Studio, un birou de proiectare care și-a început activitatea în anul 2017.

“Un avantaj al unei francize este know-how-ul și susținerea care vin din partea companiei francizor. Mai ales când intri într-un domeniu nou de activitate, este important să ai pe cineva în spate care să te ajute să înțelegi procesele de business și ce ai de făcut pentru a depăși anumite obstacole. În 5 ani sperăm că lucrurile vor evolua în așa fel încât să prestăm servicii și pe piața internațională, să ajutăm în procesul de tranziție spre digital a proceselor topografice birocratice”, a declarat Marius Morărescu, co-fondator MoD Studio și primul francizat Graphein din Cluj-Napoca.

Biroul de proiectare MoD Studio și-a început activitatea în anul 2017 ca birou individual de arhitectură și ulterior a devenit o afacere de familie în domeniul de proiectare.

“Vrem să ajungem cea mai mare companie de topografie și scanare 3D din România, iar franciza este o extensie naturală a propriului business. Tentația în industrie este ca fiecare topograf sau geodez să lucreze pe cont propriu, prin PFA sau SRL, cu puțini angajați și să facă lucrări de cadastru și alte lucrări conexe folosind aceleași resurse”, a declarat Eugen Ursu, CEO și co-fondator al Graphein.

O altă motivație a fondatorilor Graphein pentru care vor să crească franciza Graphein este să ajute la dezvoltarea antreprenoriatului în România. Construcțiile nu au fost afectate de pandemie și, spre deosebire de alte domenii, aici chiar au fost creșteri semnificative în 2020 și în anul 2021. Cine dorește să înceapă un business în domeniu poate beneficia de o afacere la cheie fără să aibă o specializare în topografie sau construcții.

Potrivit specialiștilor MoD Studio, scanarea 3D ar trebui să devină o practică cât mai comună în domeniul construcțiilor întrucât eficientizează foarte mult procesul măsurătorilor și de întocmire al releveelor și este un pas important în modernizarea întregii industrii. De asemenea, utilizarea dronelor și a tehnologiei LIDAR în proiectele de infrastructură mare ar trebui să fie tot mai des folosite.

Sursa: start-up.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.