Investiție în infrastructură la Cluj-Napoca, Drumul Lombului (1,6 km) va fi finalizat până la sfârșitul anului anunță primarul Emil Boc. Stadiu actual al execuției lucrărilor este de 70%. Pe un tronson de 1660 m liniari, prin proiectul de modernizare a drumului Lombului au fost realizate următoarele tipuri de lucrări:

  • rețea de apă și canalizare: 100%
  • rețea de energie electrică: 100%
  • carosabil, trotuare și piste de biciclete: 70%
  • iluminat public cu LED: 60%

Drumul deservește zona de acces în dealul Lombului, în vecinătatea celor două clădiri ale Cluj Innovation Park (CREIC – Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative și TEAM). Odată cu noua infrastructură rutieră se creează noi oportunități pentru investitori și pentru viitorul Industriilor Creative din municipiul nostru.

Conform contractelor încheiate până în acest moment, s-au asumat investiții de peste 20 milioane euro și se vor genera cel puțin 1.000 locuri de muncă în domenii precum: farmaceutică, textile, învățământ superior, fabricare mobilă, fabricare corpuri de iluminat, producție publicitară și lista poate continua.


De asemenea, în zonă va fi realizat Science Campus Cluj, un ansamblu dedicat cercetării științifice, pe o suprafață de. 64.797,65 mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.