Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost prezent la cel de-al doilea Forum al Alianțelor Universitare Europene, unde a subliniat importanța contribuției universităților la abordarea problemelor globale și locale, remarcând că Europa are acum mai mult ca oricând nevoie de sprijinul acestor instituții de învățământ superior. În cadrul acestui eveniment, primarul Boc a avut o discuție constructivă cu primarul din Barcelona, Jaume Collboni.

În calitate de raportor al Comitetului European al Regiunilor pe tema „Strategiei Uniunii Europene cu privire la Universități”, Emil Boc a informat că a participat cu bucurie la cel de-al doilea Forum al Alianțelor Universitare Europene, unde și-a exprimat convingerea cu privire la rolul vital pe care universitățile îl joacă în soluționarea problemelor globale și locale.

Primarul Boc a subliniat că universitățile au o contribuție fundamentală în promovarea valorilor democratice și a modului de viață european. De asemenea, el a evidențiat importanța colaborării strânse între autoritățile locale și regionale și instituțiile de învățământ superior, precum și necesitatea dezvoltării de parteneriate strategice.

În plus, primarul Boc a prezentat modelele de bună practică din Cluj cu privire la cooperarea eficientă dintre autoritățile locale și universități, oferind astfel un exemplu de succes în acest domeniu.

Pe parcursul Forumului, Emil Boc a avut oportunitatea să discute cu primarul Barcelonei, Jaume Collboni, despre viziunea strategică privind dezvoltarea urbană. Această interacțiune a demonstrat importanța schimbului de idei și experiențe între liderii locali din diferite regiuni europene.

Participarea activă a primarului Emil Boc la acest forum subliniază angajamentul său în promovarea cooperării internaționale și a schimbului de cunoștințe pentru a susține dezvoltarea comunităților locale și regionale în cadrul contextului european actual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.