Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de luni, 27 februarie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier. Totuși, din cauza căderilor masive de zăpadă înregistrate în ultimele 36 de ore, pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară cu dificultate, în condiţii de iarnă.

Deși se încearcă o intervenție cât mai rapidă și cât mai eficientă pe toate drumurile județene, trebuie avut în vedere faptul că rețeaua de drumuri aflată în administrare măsoară peste 1.200 de kilometri, iar prioritatea la deszăpezire o au drumurile care leagă mai multe comune și cele cu un trafic rutier ridicat. Se face tot posibilul ca, în aceste condiții, să se facă față tuturor solicitărilor pentru a oferi un carosabil practicabil în condiții de iarnă.

De asemenea, au fost semnalate situații în care traficul rutier pe mai multe drumuri județene a fost îngreunat din cauza copacilor căzuți pe carosabil. În aceste situații, se intervine pentru degajarea drumului, inclusiv de către angajați ai Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat din cadrul Consiliului Județean Cluj.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de duminică, 26 februarie a.c., s-a acţionat pe 15 drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, de asemenea, pe 15 drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 360 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 17 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, iar în cursul nopţii şi al acestei dimineţi a fost necesară intervenția pe 13 drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 270 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

De asemenea, pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 12 drumuri judeţene, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi fiind necesară intervenția, inclusiv prin revizii, pe nouă drumuri sau sectoare de drumuri județene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 270 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gherla, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe patru drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, iar în cursul nopţii şi al acestei dimineţi a fost necesară intervenția pe 32 de drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 190 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe trei drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, iar în cursul nopţii şi al acestei dimineţi a fost necesară intervenția pe 11 drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 8 tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.