Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat astăzi, 2 noiembrie a.c., că a semnat contractele de finanțare pentru cele două proiecte care vizează modernizarea Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

Potrivit acestuia, valoarea cumulată a celor două proiecte se ridică la aproximativ 43,6 milioane de euro.

Primul dintre acestea, în valoare de 7,6 milioane de euro, prevede dotarea aeroportului cu echipamente și porți pentru detecția metalelor, echipament pentru detecția urmelor de explozibili, echipament de scanare cu raze X, sistem de examinare a persoanelor. Cel de-al doilea implică cumpărarea de echipamente multifuncționale necesare menținerii siguranței activității aeroportuare precum echipamente pentru îndepărtarea cauciucului de pe pistă, turn mobil de iluminat cu led sau tocător pentru materiale vegetale.

„Începe modernizarea Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca!

Am semnat astăzi contractele de finanțare pentru două proiecte importante care vor spori siguranța pasagerilor și vor duce la creșterea gradului de securitate a operațiunilor aeroportuare.

Sunt două proiecte cu o valoare totală de 43,6 milioane euro (finanțate prin FEDR) și care trebuie să fie finalizate în 2023.

Primul proiect (7,6 milioane de euro) presupune dotarea aeroportului cu echipamente și porți pentru detecția metalelor, echipament pentru detecția urmelor de explozibili, echipament de scanare cu raze X, sistem de examinare a persoanelor.

Al doilea proiect (36 milioane de euro) vizează achiziționarea unor echipamente multifuncționale pentru siguranța activității aeroportuare, printre care echipament pentru îndepărtarea cauciucului de pe pistă, turn mobil de iluminat cu led, tocător pentru materiale vegetale.”, a transmis Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.