Lufthansa, cel mai mare grup aerian european, a luat decizia de a ajusta programul de zboruri pentru perioada primăverii din cauza problemelor înregistrate la motoarele unui segment din flota sa de avioane Airbus, folosite pentru cursele de distanțe medii. Anunțul a fost făcut vineri, conform informațiilor furnizate agenției de presă DPA și preluate de Agerpres.

Ca urmare a acestor ajustări, începând cu 1 martie, Lufthansa va suspenda operațiunile pe rutele Frankfurt-Cluj-Napoca și Frankfurt-Timișoara. De asemenea, zborurile interne pe ruta Frankfurt-Friedrichshafen și Munich-Leipzig, precum și cursele către Austria pe rutele Frankfurt-Innsbruck și Frankfurt-Linz vor fi suspendate începând cu 31 martie.

64 de aeronave Lufthansa cu probleme

Conform unei declarații anterioare a CEO-ului Carsten Spohr, un număr de 64 de aeronave din cadrul Lufthansa Group sunt afectate de problemele la motoarele produse de Pratt & Whitney și au prioritate în cadrul verificărilor efectuate de divizia Lufthansa Technik.

Producătorul american Pratt & Whitney a rechemat la service aproximativ 1.000 de motoare de avion distribuite la nivel global, după ce a constatat contaminarea metalului folosit în fabricarea unor componente ale motorului, ceea ce ar putea cauza apariția de fisuri.

Grupul german Lufthansa, în calitate de cel mai mare operator aerian din Europa, deține, pe lângă Lufthansa, și alte companii precum Austrian, Swiss, Eurowings și Brussels Airlines.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.