Comisia Europeană a acordat astăzi o autorizație de introducere pe piață condiționată (AIC) pentru vaccinul împotriva COVID-19 creat de Johnson & Johnson, acesta fiind al patrulea vaccin împotriva COVID-19 autorizat în UE, anunță reprezentanța Comisiei Europene.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a dat miercuri o recomandare de autorizare în Uniunea Europeană a vaccinului anti-Covid realizat de compania americană Johnson & Johnson, potrivit unui comunicat al instituției. Pentru autorizarea efectivă mai este nevoie de un pas formal. Vaccinul se administrează într-o singură doză. Vaccinul, numit Janssen, este cel de-al patru autorizat în UE, după cele produse de Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca/Oxford. Rezultatele studiului clinic arată că vaccinul este eficient pentru persoanele peste 18 ani.

Studiile citate de EMA arată că vaccinul are o eficacitate de 67%. Dozele de vaccin pot fi păstrate la temperatura frigiderului. La 2/8 grade este stabil timp de trei luni, la -20 grade timp de doi ani, arată EMA. Vaccinul dezvoltat de Johnson&Johnson este administrat deja în Africa de Sud pentru eficacitatea sa împotriva tulpinii sud-africane a coronavirusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.