Sportul are și anul acesta o săptămână dedicată, unde toate țările Uniunii Europene celebrează importanța mișcării și a unui stil de viață activ. Și Cluj-Napoca se alătură inițiativei, astfel că, în perioada 23 – 30 septembrie 2023, în mai multe zone ale orașului, vor avea loc evenimente sportive. În Iulius Parc, cu ocazia Săptămânii Europene a Sportului, promovată la nivel local de Primăria Cluj-Napoca, se vor proiecta pelicule inspiraționale cu personaje din lumea sportului, iar pe lac vor avea loc maratoane de caiac.

Săptămâna europeană a sportului: #BeActive! începe, sâmbătă, 23 septembrie, iar clujenii sunt așteptați să descopere acțiunile sportive pregătite pentru ei în mai multe zone ale orașului. Ajuns la cea de-a noua ediție, evenimentul se pliază pe trei piloni esențiali ce reflectă direcțiile contemporane: implicare, incluziune și inovare.

La Iulius Mall, vor rula sâmbătă și duminică două pelicule inspiraționale despre lumea sportului. Sâmbătă, de la ora 19.30, în Iulius Parc se va vedea „Milion Dollar Baby”, unde este prezentată viața unui antrenor de box, pe care viața l-a învățat cea mai importantă lecție – „mai presus de orice, întotdeauna apără-te pe tine!”.

Duminică, de la ora 19.30, pe ecranul din Iulius Parc va fi proiectat filmul inspirat din povestea de viață a fostului jucător de fotbal american, Michael Jerome Oher, „The Blind Side” . Pelicula a fost lansată în 2009, iar printre actorii care joacă se numără și Sandra Bullock, Tim McGraw și Quinton Aaron. Pentru rolul din acest film, Sandra Bullock a câștigat premiul Oscar pentru Cea mai bună actriță.

Tot în cadrul Săptămânii Europene a Sportului, miercuri, 27 septembrie, între orele 14.00-18:00, pe Lacul Gheorgheni din Iulius Parc va avea loc și un maraton de caiac, unde sunt așteptați toți iubitorii de sport nautic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.